Leer (weer) genieten van je leefstijl! 

Je bent vertrokken naar een ander land om daar iets op te bouwen. Vol enthousiasme ben je begonnen aan je nieuwe avontuur. Als de nieuwigheid eraf is en je meer begint te settelen, merk je dat er veel op je af komt. De balans die je eerder in je leven ervaarde lijkt weg te zijn. 

nomad

Je settelen in een ander land en daar iets gaan opbouwen doet je realiseren dat het leven dat je leefde in je land van herkomst aan elkaar hing van gewoontes en structuur. Die vallen nu compleet weg, in een andere omgeving met andere mensen om je heen.

Zoeken naar een nieuwe balans betekent jezelf tegenkomen en opnieuw ontdekken. Wat zijn jouw kwaliteiten en minder sterke eigenschappen? Wat is echt belangrijk voor jou? Wat als jouw omgeving die dingen niet belangrijk vindt? Hoe ga je daarmee om?

Je had verwacht dat je het allemaal fantastisch zou vinden, maar je worstelt met van alles. Je durft dit niet uit te spreken, omdat je bang bent voor vervelende reacties. Of omdat het uitspreken van je gedachten en gevoel het echt maakt. Het beeld dat je van jezelf had, wordt aan het wankelen gebracht. En je raakt jezelf en beetje kwijt. 

Je bent veel meer alleen dan je eigenlijk zou willen. Of veel meer samen met je (reis)partner dan je gewend bent en bent daarin zoekende. Je twijfelt of dit leven in een ander land wel voor jou is weggelegd en of je wel gelukkig bent. Je voelt je eenzaam, omdat je vrienden en familie mist, of zit niet lekker in je vel en hebt negatieve gedachten.

Geen zorgen: alles wat je meemaakt hoort erbij! Het is logisch dat je opnieuw een balans moet zien te vinden als je alles ineens verandert in je leven. Dat kost tijd. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Met mijn lichaamsgerichte aanpak gaan we jouw overgangstraject een stuk gemakkelijker voor je maken. Afhankelijk van hetgeen je mee worstelt, zet ik onderstaande methoden in:

Tijdens de behandelingen focussen we ons op één doel: dat jij volle bak gaat genieten van dit leven waar je bewust voor gekozen hebt! Neem hier contact op voor meer informatie.

Emmy is een heel toegankelijke vrouw, die niet alleen luistert naar wat je zegt, maar ook tussen de regels door luistert. Met haptotherapie heeft ze mij laten zien dat ik eigenlijk veel meer voel dan ik acht te kunnen voelen. Ze heeft me geleerd daar op te vertrouwen en handvatten mee gegeven om dit vertrouwen in de loop van de tijd uit te breiden.

- Manon

Wat ik zo fijn vind aan Emmy is dat ze de ruimte geeft aan wat nodig is. Geen moment heb ik een oordeel gevoeld en altijd had ze evenveel rust en aandacht. Tegelijk weet ze je goed ‘bij de les te houden’ en terug te brengen naar waar het om gaat. Elke keer ging ik weer weg met de nodig inzichten, waardoor ik direct in de praktijk aan de slag kon

- Linda

Mijn hulpvraag was leren mijn lichaam beter te ontspannen. Al vrij snel werd duidelijk dat ik me overvraagd voel, en me ‘hard’ maak ter zelfbescherming. Middels -ogenschijnlijk haast te makkelijke- oefeningen leerde ik me meer open te stellen en te ontvangen. Doordat Emmy niet oordeelt en goed kan luisteren naar haar eigen intuïtie, durfde ik mijn oordelen over mezelf af en toe los te laten, en mijn gevoel serieus te nemen. Ik voelde me gezien. Emmy heeft me geleerd mijn ruimte met anderen te delen, zonder mijn eigen ruimte daarvoor op te moeten offeren.

- Angela