Voor zekerheid in een turbulent proces

Je hebt voor jezelf het besluit genomen dat je meer wilt reizen, in combinatie met werk. De (digital) nomad lifestyle spreekt je aan, en je wilt ervoor gaan. 

Maar… zodra jij enthousiast je dromen uitspreekt tegen je familie en vrienden, voelt het helemaal zo leuk niet meer. Ze overladen je met kritische vragen, geven goedbedoeld advies of zeggen dat zo’n leven echt niet zo mooi is als het lijkt. Ze raken net al die punten waar je zelf ook over twijfelt, wat je zelf ook spannend vindt. Met andere woorden: ze projecteren hun angsten op jou. Goedbedoeld? Vast en zeker. Heb je er wat aan? Nee, want al die twijfels en onzekerheden heb jij ook. Het verschil tussen hen en jou is dat jij ervoor kiest om je niet te laten tegenhouden door angsten, onzekerheden en twijfels.

nomad to be

Is dat spannend? Zeker. Daarom begeleid ik je daar graag bij, zodat jij je droomleven kunt gaan realiseren! Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij je droom leeft. Waar ter wereld ben je? Hoe vul jij je dag in? Aanschouw je iedere dag de zonsopkomst of -ondergang? Welke activiteiten zou je allemaal kunnen doen waar je nu in je leven weinig tijd voor ervaart? Is het mogelijk voor jou om je droomleven te realiseren? Zeker weten! Het begint allemaal met jouw toewijding: jij moet ervoor gaan! 

Zowel vanuit mijn ervaring als lichaamsgericht therapeut én mijn eigen ervaring als nomade begeleid ik jou. De grootste reden waarom veel mensen blijven dromen in plaats van hun droom werkelijkheid maken, komt door angst. Dit kan verlammend werken. Logisch, want angst is een beschermingsmechanisme dat bedoeld is om jou veilig te houden. Alleen is de vraag; ben je überhaupt in een onveilige situatie? Is het nodig dat jouw beschermingsmechanisme aanslaat? 

Hoe je angst niet je leven laat bepalen, maar jij zelf keuzes maakt waar je blij van wordt, dat leer ik je in ons traject. We gaan aan de slag met heel je lichaam. We buigen beperkende gedachten om naar helpende gedachten. De spanning in je lijf voelen en eraan werken dat je, ondanks die spanning, toch gewoon je droom kunt gaan realiseren. Reflecteren, kwaliteiten ontdekken en ook zeker je valkuilen onder ogen komen, je angsten aanpakken en korte metten maken met beperkende overtuigingen. 

Hiervoor gebruik ik de volgende methoden: 

Neem hier contact op!

Emmy is een heel toegankelijke vrouw, die niet alleen luistert naar wat je zegt, maar ook tussen de regels door luistert. Met haptotherapie heeft ze mij laten zien dat ik eigenlijk veel meer voel dan ik acht te kunnen voelen. Ze heeft me geleerd daar op te vertrouwen en handvatten mee gegeven om dit vertrouwen in de loop van de tijd uit te breiden.

- Manon

Wat ik zo fijn vind aan Emmy is dat ze de ruimte geeft aan wat nodig is. Geen moment heb ik een oordeel gevoeld en altijd had ze evenveel rust en aandacht. Tegelijk weet ze je goed ‘bij de les te houden’ en terug te brengen naar waar het om gaat. Elke keer ging ik weer weg met de nodig inzichten, waardoor ik direct in de praktijk aan de slag kon

- Linda

Mijn hulpvraag was leren mijn lichaam beter te ontspannen. Al vrij snel werd duidelijk dat ik me overvraagd voel, en me ‘hard’ maak ter zelfbescherming. Middels -ogenschijnlijk haast te makkelijke- oefeningen leerde ik me meer open te stellen en te ontvangen. Doordat Emmy niet oordeelt en goed kan luisteren naar haar eigen intuïtie, durfde ik mijn oordelen over mezelf af en toe los te laten, en mijn gevoel serieus te nemen. Ik voelde me gezien. Emmy heeft me geleerd mijn ruimte met anderen te delen, zonder mijn eigen ruimte daarvoor op te moeten offeren.

- Angela