Leefstijl en gezondheid verbeteren

Doorbreek je slechte gewoontes

Je rookt, drinkt overmatig, zit meer op je telefoon dan je zou willen, komt altijd te laat of verlangt continu naar zoet of hartig voedsel. Misschien slaap je slecht, nagelbijt je, of kun je het niet afleren om negatief over jezelf te praten. Of je nou last hebt van een specifieke gewoonte, of als je gewoon je leefstijl of gezondheid wilt verbeteren – dit traject is voor iedereen die al vaker geprobeerd heeft om gewoontes te veranderen, maar daar nóg niet in geslaagd is. Tot nu. 

gezondheid verbeteren

Herken jij dat je vol enthousiasme en motivatie begint aan het verbeteren van je leefstijl, maar lukt het niet om dit vol te houden? Dat is heel begrijpelijk. Het vraagt namelijk veel motivatie, bewustwording, discipline en geduld om zelfstandig een nieuwe gewoonte te creëren of om er een af te leren. Daarnaast heb je ook te maken met je brein. Met je bewuste brein kun jij deze verandering creëren. Het is echter je onbewuste waar al je gewoontes in liggen opgeslagen.

Het onbewuste kun je zien als het ‘wijze deel’ in jezelf, waar al je emoties, ervaringen, gewoontes, overtuigingen, trauma’s en triggers, liggen opgeslagen. Het bepaalt voor 95% je gedrag. Om gedragsverandering te creëren, is het dan ook veruit het meest effectief (en makkelijkst) om met je onbewuste aan de slag te gaan.

Bij een gezonde leefstijl denken mensen vaak aan de thema’s voeding, beweging en slaap. Voor mij gaat een gezonde leefstijl veel verder dan dat. In de trajecten die ik aanbied, kijken we naar verschillende thema’s. Denk aan sociale verbinding, liefde, voeding, persoonlijke ontwikkeling, werk, slaap, je energieniveau, stemming, liefde, beweging, het maken van keuzes… Per thema gaan we ontdekken hoe je daarmee omgaat. Hoe tevreden ben je daarmee? Is er ruimte voor en behoefte aan groei?

Goed dat je uitreikt voor hulp! Het creëren van een andere leefstijl vraagt best veel van je. Als je dan ook nog jezelf moet motiveren en je eigen ‘stok achter de deur’ moet zijn, maak je het jezelf onnodig moeilijk.

Daarom ga ik verschillende behandelingen combineren om jou van je problemen af te helpen. Bijvoorbeeld middels: 

Door het aanbieden van een pakket op maat gemaakt voor jouw behoeften, ontdek je verschillende behandelingen die jou kunnen helpen je obstakels te overwinnen. Neem hier contact op! 

Emmy is een heel toegankelijke vrouw, die niet alleen luistert naar wat je zegt, maar ook tussen de regels door luistert. Met haptotherapie heeft ze mij laten zien dat ik eigenlijk veel meer voel dan ik acht te kunnen voelen. Ze heeft me geleerd daar op te vertrouwen en handvatten mee gegeven om dit vertrouwen in de loop van de tijd uit te breiden.

- Manon

Wat ik zo fijn vind aan Emmy is dat ze de ruimte geeft aan wat nodig is. Geen moment heb ik een oordeel gevoeld en altijd had ze evenveel rust en aandacht. Tegelijk weet ze je goed ‘bij de les te houden’ en terug te brengen naar waar het om gaat. Elke keer ging ik weer weg met de nodig inzichten, waardoor ik direct in de praktijk aan de slag kon

- Linda

Mijn hulpvraag was leren mijn lichaam beter te ontspannen. Al vrij snel werd duidelijk dat ik me overvraagd voel, en me ‘hard’ maak ter zelfbescherming. Middels -ogenschijnlijk haast te makkelijke- oefeningen leerde ik me meer open te stellen en te ontvangen. Doordat Emmy niet oordeelt en goed kan luisteren naar haar eigen intuïtie, durfde ik mijn oordelen over mezelf af en toe los te laten, en mijn gevoel serieus te nemen. Ik voelde me gezien. Emmy heeft me geleerd mijn ruimte met anderen te delen, zonder mijn eigen ruimte daarvoor op te moeten offeren.

- Angela