Last van lichamelijke klachten?

Je hebt klachten waar je maar niet vanaf komt. Een onverklaarbare pijn, een vervelend gevoel of andere gezondheidsproblemen waar geen medische gronden voor gevonden worden. In de reguliere zorg kom je niet verder en je hebt het gevoel stil te staan, zonder dat je klacht verdwenen is. Wat nu? 

lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten kunnen voor jou een realiteit zijn, maar in de reguliere zorg voel je je onvoldoende ondersteund of een diagnose blijft uit. Dit kan frustrerend zijn, zeker wanneer dit al langere tijd gaande is. Lichamelijke klachten kunnen een psychische oorzaak hebben, of een andere reden die niet voldoende onderzocht is door je huisarts of specialist. We noemen dit SOLK, oftewel Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Betekent dat dat je voorgoed met je klacht rond moet blijven lopen? Natuurlijk niet! Door mijn holistische aanpak, waarbij lichaam en geest als één worden gezien kijk ik verder dan alleen naar het lichamelijke ongemak. Onbewuste, verdrongen emoties zijn de belangrijkste oorzaak van het ontstaan en in stand houden van klachten, óók van onverklaarbare lichamelijke klachten. Door deze emoties bewust te maken, te voelen en te verwerken sta je jezelf een leven zonder klachten toe. 

Bij onverklaarbare lichamelijke klachten is het belangrijk om de koppeling te kunnen maken tussen jouw – onbewust verdrongen – emoties, de reactie van je lijf, je gedrag en jouw klachten. Daar ga ik je bij begeleiden. We gaan met je onderbewuste aan de slag, om erachter te komen wat de veroorzaker van de ontregeling is. Je gaat (leren) voelen om de signalen van je lijf te herkennen en te kunnen interpreteren. En je krijgt tools om weer de regie te pakken over je lijf, je mind en jouw leven!

Door middel van verschillende behandelvormen, waarin we gesprek combineren met ervaringsgerichte oefeningen, zoeken we samen naar onderliggende redenen voor je klachten en wat werkt om de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Hierbij ga ik niet voor een quick fix, maar help ik je op weg naar een duurzame verandering van een klachtenvrij leven!

Meer weten over verschillende behandelvormen die ik inzet?

Wil jij een klachtenvrij leven? Neem hier contact op! 

Emmy is een heel toegankelijke vrouw, die niet alleen luistert naar wat je zegt, maar ook tussen de regels door luistert. Met haptotherapie heeft ze mij laten zien dat ik eigenlijk veel meer voel dan ik acht te kunnen voelen. Ze heeft me geleerd daar op te vertrouwen en handvatten mee gegeven om dit vertrouwen in de loop van de tijd uit te breiden.

- Manon

Wat ik zo fijn vind aan Emmy is dat ze de ruimte geeft aan wat nodig is. Geen moment heb ik een oordeel gevoeld en altijd had ze evenveel rust en aandacht. Tegelijk weet ze je goed ‘bij de les te houden’ en terug te brengen naar waar het om gaat. Elke keer ging ik weer weg met de nodig inzichten, waardoor ik direct in de praktijk aan de slag kon

- Linda

Mijn hulpvraag was leren mijn lichaam beter te ontspannen. Al vrij snel werd duidelijk dat ik me overvraagd voel, en me ‘hard’ maak ter zelfbescherming. Middels -ogenschijnlijk haast te makkelijke- oefeningen leerde ik me meer open te stellen en te ontvangen. Doordat Emmy niet oordeelt en goed kan luisteren naar haar eigen intuïtie, durfde ik mijn oordelen over mezelf af en toe los te laten, en mijn gevoel serieus te nemen. Ik voelde me gezien. Emmy heeft me geleerd mijn ruimte met anderen te delen, zonder mijn eigen ruimte daarvoor op te moeten offeren.

- Angela