Skip to content

Over Emmy

 

Hoi,

Ik ben Emmy en woon samen met mijn vriend in Breda.

De stad waar ik sociaal pedagogische hulpverlening ben gaan studeren en ben blijven plakken.

Ik ben masseur en haptotherapeut, maar vooral een mens die het beste voor zichzelf en anderen wilt. Ik geloof dat je dit kunt bereiken door te weten wat je wilt. Te luisteren naar je gevoel en ondanks dat dat soms erg spannend kan zijn, er toch voor te gaan. Dan gaat er een heel nieuwe wereld voor je open!

Mijn verhaal

Als 17 jarige ging ik studeren in Breda en op kamers. Het op mijzelf wonen, zelfstandig zijn en het onbekende avontuur aangaan, trok mij enorm. Ik kan nóg voelen hoe trots ik was op mijn eerste 7m2 die ik bewoonde! Het studeren vond ik fantastisch! Iedere dag wat nieuws leren en iedere dag mijn vrienden zien. Voor mij had dit veel langer mogen duren.

Ik had dan ook moeite om te gaan werken. Ergens had ik in mijn hoofd het idee, dat als je gaat werken je volwassen bent. En als je volwassen bent dat het leven dan serieus gaat zijn.

Gelukkig kwam ik er al snel achter dat deze gedachte niet de waarheid bleek.

Na enkele jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt te hebben, was ik er wel klaar mee.

Ik wilde wat anders, maar had geen idee wat. Daarom ging ik in gesprek met mijn leidinggevende om te bespreken of ik misschien op een andere afdeling iets kon betekenen.

In dat gesprek werd mijn vermogen tot groots denken aangewakkerd en dat was precies wat ik nodig had om de volgende dag met een grote glimlach op mijn gezicht mijn ontslagbrief te kunnen indienen.

Alles lag open. Ik hoefde mij alleen maar te oriënteren op wat ik zou willen en dan zou ik een nieuwe avontuur aangaan. Dacht ik…. Na enkele weken thuis, kwam ik erachter dat ik het werk niet meer leuk vond omdat ik zo vaak over mijn eigen grenzen gegaan ben. Dat zorgde voor vermoeidheid en een heleboel emoties.

In de jaren die volgden heb ik verschillende banen gehad in verschillende sectoren. Door de veelzijdigheid hiervan heb ik veel over mijzelf geleerd en de bewustwording die dat bracht is dat met het werken met mensen in een begeleidende/hulpverlenende rol mijn hart ligt. Alleen niet op de manier zoals ik eerder had gedaan.

Bewustwording is de eerste stap op weg naar verandering

Als jongeren hulpverlener had ik vooral met de psyche van mensen gewerkt en als masseur met het lichaam. Ik wilde dit graag gaan combineren en ben een opleiding tot haptotherapeut gaan volgen.

De holistische visie; het werken met het mentale, emotionele, fysieke en spirituele , oftewel de mens in zijn geheeld spreekt mij erg aan.

Tijdens de opleiding tot haptotherapeut leerde ik hoe ontzettend waardevol het is om goed in contact te staan met je gevoel.

Je gevoel is iets wat zo basaal is, dat is in alles verweven. Het mooie daarvan is dat als je (weer) in contact met je gevoel komt, je leven ook echt op alle aspecten mooier word.

 

Waar ik dacht de afgelopen jaren al veel over mijzelf geleerd te hebben, werd daar tijdens de opleiding een flinke schep bovenop gedaan. Het in contact komen met je gevoel en hierop leren vertrouwen zorgde voor frustratie als ik verstandelijk niet kon begrijpen wat ik geleerd had. Ik kon boos op mijzelf zijn als ik iets ”verkeerd” deed, omdat ik het zo graag wilde leren. En vond het vreselijk dat ik het proces niet kon versnellen door harder te werken, door te zetten en te pushen.

Want dat was wat ik altijd deed. Wat mij veel gebracht heeft en wat altijd werkte. Tot dan.

Ik leerde dat het leren luisteren naar je gevoel vraagt om vertragen, stilstaan, zachtheid en vertrouwen. En dat kan niet geforceerd worden. Dat moet groeien.

Dit is voor mij de meest waardevolle les geweest die ik nu door mag geven aan anderen.

Waar ik van overtuigd ben

  • Het buiten je comfortzone stappen is essentieel voor persoonlijke groei. Maar belangrijk om daarbij wel in verbinding met jezelf te zijn.

  • Je gedachten zijn ontzettend krachtig, die kunnen je maken of breken. Als jij positieve gedachten kan combineren met in verbinding blijven met jezelf, dan heb je goud in handen.

  • Als je luistert naar de signalen die je lichaam je aangeeft, zullen veel lichamelijke en psychische klachten voorkomen worden. Je zit dan goed in je vel.

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het leven wat je leeft. Het mooie hiervan is, dat jij dus ook de sleutel tot verandering in handen hebt.

Ik kan je helpen.

Bovenstaande overtuigingen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Die voor mij en vele anderen, zullen werken. Máár ik geloof niet in een formule wat voor iedereen werkt. Iedereen is anders.

Ik help je graag bewust te maken van wat jou uniek maakt en wat voor jou werkt.

Zodat jij door dicht bij jezelf te blijven de verandering in je leven gaat creëren die je verlangt.

Hierbij ga ik niet voor een quick fix, maar voor een duurzame verandering!

dromenvanger-zonlicht-750x500

Leuke weetjes over Emmy

haptonoom Breda
  • Ik vind ontzettend veel dingen leuk en kan daardoor vaak het gevoel hebben tijd te kort te komen

  • Ik start de dag altijd met tijd en aandacht voor mijzelf. Afhankelijk van mijn behoefte is dat; wandelen, yoga, sporten of een meditatie. Hoe de dag verder ook verloopt, ik heb sowieso iets gedaan wat mij goed doet!

  • Het geeft mij veel voldoening om aan mijn gezondheid te werken, maar met hetzelfde plezier eet ik een zak chips leeg.

  • Ik ben gek op reizen en het avontuurlijke gevoel wat dat met zich meebrengt.

  • Ik een echt gevoelsmens ben, maar heb jarenlang dingen juist heel erg overdacht.

  • Ik help graag mensen groeien, maar investeer ook veel in mijn eigen groei. Zo volg ik regelmatig opleidingen en cursussen om mij bij te scholen.